Τα δεκαέξι γράμματα

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.80
13.16
Τιμή Πρωτοπορίας
+
535314
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες:408
Επιμελητής:ΤΣΙΡΟΥΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:08/10/2020
ISBN:9786180136098
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Γιε μου,
Πονάει η ψυχή μου τώρα που σου γράφω ξεχασμένος σε ένα καταθλιπτικό δωμάτιο ενός γηροκομείου, αποκομμένος από όλους. Πιο πολύ όμως υποφέρω που δε σε βλέπω. Ξέρω, έχεις τις δουλειές σου και τα τρεχάματά σου, αλλά η μοναξιά πληγώνει πολύ, δεν αντέχεται. Και τι δε θα έδινα για να σε δω! Κι ο χρόνος μου δεν είναι πια πολύς. Μακάρι να είναι όλα καλά στη ζωή σου και να είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος.
Σε σκέφτομαι και σ’ αγαπώ πολύ,
ο πατέρας σου

Ο συνταξιούχος πυροσβέστης Αργύρης Φαρμάκης, τσακισμένος από τη ζωή. Ο γιος του Άρης, με ροπή σε κάθε είδους μπλέξιμο. Τους χωρίζει άβυσσος. Τους ενώνει όμως μια συγκλονιστική εξέλιξη, μέσα από δεκαέξι σπαρακτικά γράμματα.
Μια αληθινή ιστορία πατέρα και γιου που βουτάει ως τα τρίσβαθα της ψυχής και φέρνει δάκρυα στα μάτια…

Κριτικές

Πρόκειται για ένα ακόμα συγκινητικό βιβλίο σαν το προηγούμενο του συγγραφέα και μάλιστα και αυτό όπως λέει ο συγγραφέας πρόκειται για αληθινή ιστορία που την εκμυστηρεύτηκε κάποιος με μόνη απαίτηση να μην φανερωθεί το πραγματικό ονοματεπώνυμο του! Το βιβλίο πραγματεύεται την άσχημη σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα σε έναν πατέρα και ένα γιο μετά το θάνατο της μητέρας σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας θυσιάζεται για να μεγαλώσει όσο το δυνατόν με περισσότερη αγάπη το γιο του που έμεινε ορφανός σε τόσο τρυφερή ηλικία. Μεγαλώνοντας ο γιος του απομακρύνεται από τον πατέρα, κυρίως ψυχικά αφήνοντας τον να ζει με αναμνήσεις και μια γάτα συντροφιά. Καταφύγιο και απάγκιο στις δύσκολες και μοναχικές στιγμές του ο πατέρας βρίσκει στις επιστολές που γράφει στο γιο του, αλλά δεν τις στέλνει ποτέ. Τις φυλάει σε ένα κουτί ως κόρη οφθαλμού ώστε να τις παραλάβει ο γιος του μετά το θάνατο του!Ψυχικά και σωματικά απομακρυσμένος ο γιος από τον πατέρα κι έχοντας δημιουργήσει οικογένειά αδιαφορεί πλήρως για εκείνον.Κι όταν εκείνος φεύγει το ύστατο ταξίδι, οι επιστολές που θα βρει ο γιος του θα τον κλονίσουν συθέμελα!Άξιζε ο πατέρας του αυτήν την απαξιωτική εκ μέρους του συμπεριφορά;Ένα βιβλίο γροθιά στις σχέσεις παιδιών- γονέων, όπως διαμορφώθηκαν στην απάνθρωπη εποχή που ζούμε!Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!