0
Your Καλαθι
Τεχνολογία αρτοποιίας II
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ
Έκπτωση
20%
20%
Περιγραφή
Αρτοσκευάσματα σίκαλης. Ειδικές μέθοδοι ψησίματος. Ψωμιά από χονδροαλεσμένα παράγωγα. Ψωμιά ολικής άλεσης. Όξινο ζυμάρι. Ειδικά ψωμιά. Συνταγές παρασκευής ειδικών ψωμιών και ψωμιών ολικής άλεσης.
Το βιβλίο "Τεχνολογία Αρτοποιίας 2" έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε δεκατρείς εκδόσεις, ενώ η παρούσα αποτελεί προϊόν νέας επεξεργασίας.
Το βιβλίο περιγράφει την παρασκευή ψωμιών και αρτοσκευασμάτων μικρού μεγέθους από σίκαλη και πλιγούρι σικάλεως, καθώς και αρτοσκευασμάτων πολυτελείας.
Η λεπτομερής και συνοδευόμενη από εικόνες περιγραφή διατηρήθηκε και σ' αυτή την έκδοση, που υποστηρίζεται από απεικονίσεις αλλά και από λεπτομερείς, πρακτικές επεξηγήσεις επί των μεθόδων επεξεργασίας.
Ωστόσο, εντελώς νέα είναι κυρίως η μεθοδολογική επεξεργασία του περιεχομένου:
Εδώ υπάγονται: η εκτύπωση σε δίστηλο κείμενο, το έγχρωμο φόντο σε συγκεκριμένα εδάφια.
Το γκρίζο φόντο χρησιμοποιείται για να επιστήσει την προσοχή και να θέσει σε λειτουργία τη σκέψη.
Το καφέ φόντο χρησιμοποιείται, όταν διατυπώνεται κάποιος ειδικός όρος.
-Εμφανώς απλοποιημένη γλώσσα:
Μ' αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η ευκολότερη κατανόηση, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει η παραμικρή απώλεια στο περιεχόμενο. [...]
Τα σχετικά με τις νομικές προδιαγραφές έχουν υποστεί εξ ολοκλήρου νέα επεξεργασία.
Οι πολυάριθμες μεταβολές συμβαδίζουν με τα ισχύοντα αυτή τη στιγμή νομικά δεδομένα.
Πρόκειται για αλλαγές στους εξής τομείς:
-Ποιοτικές προδιαγραφές για παράγωγα και πρώτες ύλες,
-Περιγραφές των παραγώγων,
-Δεδομένα τιμών και βάρους,
-Περιορισμοί σχετικά με την προσθήκη πρόσθετων συστατικών,
-Νέες προδιαγραφές υγιεινής,
-Προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας των αρτοποιείων,
-Νέες προδιαγραφές σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των αρτοποιείων.
Στη συλλογή του φωτογραφικού υλικού, με βοήθησαν σημαντικά οι φορείς και οι ιδιώτες που αναφέρω στο ευρετήριο των πηγών, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά.
Το βιβλίο "Τεχνολογία Αρτοποιίας 2" έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα σε δεκατρείς εκδόσεις, ενώ η παρούσα αποτελεί προϊόν νέας επεξεργασίας.
Το βιβλίο περιγράφει την παρασκευή ψωμιών και αρτοσκευασμάτων μικρού μεγέθους από σίκαλη και πλιγούρι σικάλεως, καθώς και αρτοσκευασμάτων πολυτελείας.
Η λεπτομερής και συνοδευόμενη από εικόνες περιγραφή διατηρήθηκε και σ' αυτή την έκδοση, που υποστηρίζεται από απεικονίσεις αλλά και από λεπτομερείς, πρακτικές επεξηγήσεις επί των μεθόδων επεξεργασίας.
Ωστόσο, εντελώς νέα είναι κυρίως η μεθοδολογική επεξεργασία του περιεχομένου:
Εδώ υπάγονται: η εκτύπωση σε δίστηλο κείμενο, το έγχρωμο φόντο σε συγκεκριμένα εδάφια.
Το γκρίζο φόντο χρησιμοποιείται για να επιστήσει την προσοχή και να θέσει σε λειτουργία τη σκέψη.
Το καφέ φόντο χρησιμοποιείται, όταν διατυπώνεται κάποιος ειδικός όρος.
-Εμφανώς απλοποιημένη γλώσσα:
Μ' αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η ευκολότερη κατανόηση, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει η παραμικρή απώλεια στο περιεχόμενο. [...]
Τα σχετικά με τις νομικές προδιαγραφές έχουν υποστεί εξ ολοκλήρου νέα επεξεργασία.
Οι πολυάριθμες μεταβολές συμβαδίζουν με τα ισχύοντα αυτή τη στιγμή νομικά δεδομένα.
Πρόκειται για αλλαγές στους εξής τομείς:
-Ποιοτικές προδιαγραφές για παράγωγα και πρώτες ύλες,
-Περιγραφές των παραγώγων,
-Δεδομένα τιμών και βάρους,
-Περιορισμοί σχετικά με την προσθήκη πρόσθετων συστατικών,
-Νέες προδιαγραφές υγιεινής,
-Προδιαγραφές σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας των αρτοποιείων,
-Νέες προδιαγραφές σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των αρτοποιείων.
Στη συλλογή του φωτογραφικού υλικού, με βοήθησαν σημαντικά οι φορείς και οι ιδιώτες που αναφέρω στο ευρετήριο των πηγών, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις