Το κύμα

Ένα πείραμα που ξεπέρασε τα όρια, μια αληθινή ιστορία
Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 8.48
5.09
Τιμή Πρωτοπορίας
+
326338
Συγγραφέας: Στράσερ, Τοντ
Εκδόσεις: Επιλογή
Σελίδες:159
Μεταφραστής:ΚΑΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:14/01/2010
ISBN:9789608097650
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

"Το κύμα" είναι μια αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε σ' ένα γυμνάσιο, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, το 1969: Ο Μπεν Ρος, καθηγητής ιστορίας, οργανώνει τους μαθητές της τάξης του σύμφωνα με τα ναζιστικά πρότυπα -κι αυτό στα πλαίσια ενός "πειράματος" που θα βοηθούσε να δοθούν κάποιες απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα των μαθητών πάνω στο φαινόμενο του φασισμού. Και πριν καλά-καλά το καταλάβει, Το Kύμα, με το σύνθημα του "Δύναμη μέσα από τη Δράση και την Πειθαρχία", ξεφεύγει από τα όρια της τάξης του και σαρώνει ολόκληρο το σχολείο. Καθώς οι περισσότεροι μαθητές συμμετέχουν στο κίνημα, οι μαθητές Λώρι Σώντερς και Ντέιβιντ Κόλινς, βλέποντας την τρομακτική ορμή Του Κύματος, συνειδητοποιούν ότι πρέπει να το σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά...


Κριτική:

"ΜΕΤΑΦΕΡΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, ΤΟ "ΚΥΜΑ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΕΡ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΩΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕ ΚΡΟΤΟ ΣΤΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ..."

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 8/11/2008

Κριτικές

Αφοπλιστικά διαφωτιστικό το σύντομο αυτό βιβλίο που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τα οποία έλεβαν χώρα σε ένα γυμνάσιο της Αμερικής. Αλήθεια πόση ανάγκη έχουν τα ανθρώπινα όντα από έναν αρχηγό και μια αγέλη που θα τους απαλάξει από το βάρος της προσωπικής ελευθερίας και πόσο έυκολα μπορεί να ξεπηδήσει από τον καθένα μας ο φασισμός όταν γεννηθούν οι κατάλληλες συνθήκες; Πώς μπορεί ένα απλό πείραμα να εξωκύλει και οι αγνότερες των προθέσεων να πάρουν στραβό δρόμο; Οι απαντήσεις στο βιβλίο...Ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα που σου μένει για πολύ καιρό στο μυαλό!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!