0
Your Καλαθι
Θρασυβούλου, Ανδρέας
O καθηγητής Ανδρέας Θρασυβούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Είναι πτυχιούχος της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας των Η.Π.Α. (Penn State Univ.) στην Εντομολογία με εξειδίκευση στη Μελισσοκομία.
Ασχολήθηκε ερευνητικά με σειρά θεμάτων που αφορούν την μελισσοκομία αλλά το κυρίως ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μελιού. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών εργασιών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά σχετικά με την ταυτότητα, την ποιότητα, τα φυσικοχημικά και μικροσκοπικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μελιού καθώς επίσης και άλλα σχετικά θέματα. Έχει συγγράψει τρία πανεπιστημιακά συγγράμματα.
Συμμετέχει σε ομάδες εργασιών του Υπουργείου Γεωργίας και σε ομάδα ειδικών επιστημόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλι και τα άλλα προϊόντα της μέλισσας. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, έχει ερευνητική συνεργασία με ινστιτούτατου εξωτερικού, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής ελληνικών και ξένων περιοδικών, Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοκομίας- Σηροτροφίας και μέλος οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων και ημερίδων.