0
Your Καλαθι
Επίκουρος (κριτικός γεύσης)
Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων και συγγραφέας.
Η καριέρα του Επίκουρου ως κριτικού εστιατορίων ξεκίνησε το 1992 στην οικονομική εφημερίδα Κέρδος, συνεχίστηκε στο View της Καθημερινής, πέρασε ένα φεγγάρι από το CityPressκαι τώρα ανθεί στο περιοδικό Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και στο ειδικό ένθετο Gourmet. OΕπίκουρος συνεργάζεται με τα περιοδικά Bazaar, όπου είναι υπεύθυνος των σελίδων γαστρονομίας, Status, WineExperienceκαι Cogito, ενώ έχει συνεργαστεί και με τα περιοδικά Ευ Ζην,Αγορά, Nextκαι Men. Σε συνεργασία με τη Νίνα Μπενρουμπή έχει συγγράψει το βιβλίο Γεύσεις από σεφαραδίτικη Θεσσαλονίκη (εκδόσεις Φυτράκη).
Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Comedo Ergo Sum: Δέκα διάλογοι για το πνεύμα του φαγητού» (Νόβολι, 2011), «Art Cuisine: Το φαγητό ως τέχνη» (Imako, 2006) το οποίο κέρδισε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο στην κατηγορία Food Literature των Gourmand World Cookbook Awards 2007, «Κριτική του γευστικού λόγου» (Κέδρος, 2006), «Γεύσεις από Σεφαραδίτικη Θεσσαλονίκη» (Φυτράκης, 2002), και τους οδηγούς εστιατορίων Αθήνας «Only the Best» (Axon Εκδοτική, 2001) και «Οδηγός εστιατορίων 2011 Αθήνας και Πειραιά» (ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).