0
Your Καλαθι
Ρουσουνέλος, Δημήτρης
Ο Δημήτρης Ρουσουνέλος γεννήθηκε στη Μύκονο το 1957. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιά). Υπήρξε συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Η Μυκονιάτικη (1988-2001). Ταβιβλία του: Μυκονιάτικη Μαγειρική – Ψηφίδες Πολιτισμού (2001) και Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο – Γεύσεις θυσίας (2002), κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίνδικτος.
Από το 1983 εργάζεται στο Ματογιάννι της Μυκόνου, όπου έχει στήσει την Scala Gallery. Εκείεκτός από το εμπόριο έργων τέχνης και κοσμημάτων, τα τελευταία χρόνια μαζί με την σύζυγό του Φρατζέσκα Χανιώτη αναπτύσσουν μια σειρά από δραστηριότητες, σεμινάρια, προβολές, διαλέξεις με αντικείμενο την τέχνη με την ευρύτερή της έννοια που περιλαμβάνει εικαστικά, κινηματογράφο, γαστρονομία, αρχιτεκτονική κ.ά. Είναι ερασιτέχνης αμπελουργός και οινοποιός, ενεργό μέλος του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συνδέσμου Μυκόνου, έχει συμμετάσχει σαν εισηγητής σε εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Είναι food blogger από το 2006 (βλ. karvouna.wordpress.com και olastakarvouna.blogspot.com) όπου καταθέτει δημόσια σκέψεις και μαγειρικές ανησυχίες. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε εφημερίδες, και ειδικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε ειδικού ενδιαφέροντος τηλεοπτικές εκπομπές με αντικείμενο την προβολή της Μυκόνου και της γαστρονομίας της.
Αγαπάει τα προϊόντα της γης και της θάλασσας, τη συλλογική μαγειρική, τη γαστρονομία των παραδοσιακών εκδηλώσεων, όπως τα χοιροσφάγια, τα πανηγύρια, τημαγειρική της παρέας, που συνδυάζονται με γλέντι και συζήτηση, πιάνοντας το νήμα του γαστρονομικού πολιτισμού από τα συμπόσια της αρχαιότητας ως σήμερα.