0
Your Καλαθι
Ρούσσης, Αναστάσιος
Ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ρούσσης είναι Κοινωνιολόγος, Διδάκτορας του Τοµέα Εγκληµατολογίας του Τµήµατος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών και κάτοχος µεταπτυχιακών τίτλων, Εγκληµατολογικών Σπουδών του Τµήµατος Κοινωνιολογίας και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων – Β΄ Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet του Τµήµατος Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών, του ιδίου Πανεπιστηµίου.
Έχει παρακολουθήσει και συµµετάσχει ως εισηγητής σε πλήθος κοινωνιολογικών και εγκληµατολογικών σεµιναρίων και συνεδρίων. Συµµετέχει ως αρθρογράφος σε έγκριτα επιστηµονικά περιοδικά, καθώς και στον ηµερήσιο τοπικό και αθηναϊκό τύπο. Επίσης, έχει συµµετάσχει κατά καιρούς σε πλήθος τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκποµπών κοινωνιολογικού και εγκληµατολογικού περιεχοµένου ως ειδικός επιστήµονας.
Από το 2003-2009 εργάστηκε ως στέλεχος πρόληψης του Οργανισµού Κατά Των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου µε την επωνυµία «Πνοή», ενώ, παράλληλα, από το 2004 – 2009 εργάστηκε επαγγελµατικά ως Οικογενειακός Σύµβουλος. Από το Νοέµβριο του 2009 έως σήµερα εργάζεται ως Κοινωνιολόγος, Προϊστάµενος του Τµήµατος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριµνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην πόλη της Μυτιλήνης.
Έχει συγγράψει τα βιβλία:
I. Η Ρύπανση του Περιβάλλοντος ως ιστορικό αποτέλεσµα του Ανταγωνισµού (2002), εκδ. Ψύχαλου, Αθήνα.
II.Ναρκωτικά και Ανήλικοι. Χρήση και κατάχρηση ψυχοτρόπων ουσιών από µαθητές Μέσης Εκπαίδευσης. Η περίπτωση της νήσου Λέσβου (2005), Διδακτορική Διατριβή, Πάντειο Πανεπιστήµιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών, Αθήνα.
III. Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης καισύγχρονα προβλήµατα (2006), εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα.
IV. Ναρκωτικά και Ανήλικοι. Ο ρόλος της Οικογένειας, (2007), εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα.
V. Η χρήση ουσιών στην εφηβεία. Το αθέατο έγκληµα (2008), εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα.
VI. Ναρκωτικά. Θεραπεία.Θεραπευτικά Μοντέλα. Θεραπευτικές Κοινότητες (2009), εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα,
καθώς και δεκάδες άρθρα σε επιστηµονικά περιοδικά και συλλογικούς τόµους στην Ελλάδα σχετικά µε τις όψεις του φαινοµένου της χρήσης νοµίµων και παρανόµων ψυχοδραστικώνουσιών από τους ανηλίκους, του κοινωνικού ελέγχου τους και της παρεκκλίνουσας συµπεριφοράς τους γενικότερα.