Τσούλης, Γιώργος

Αν και μεγάλωσε μέσα στην πιτσαρία του πατέρα του, Pizza Milano, στο Αιγάλεω, ο Γιώργος Τσούλης δεν είχε σκεφτεί ποτέ ως παιδί ότι κάποια μέρα η μαγειρική θα αποτελεί όχι μόνο το επάγγελμά του, αλλά και το πάθος του. Γράφτηκε στη σχολή μαγειρικής γιατο χαρτί, για να μπορέσει να πάρει πάνω του την άδεια της πιτσαρίας του πατέρα του, αλλά από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην επαγγελματική κουζίνα της σχολής, ήταν σαν να τον διαπέρασε ηλεκτρισμός, κεραυνοβόλος έρωτας, που του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε τον κόσμο και το μέλλον μπροστά του! Τον ιντρίγκαρε να βρίσκεται στον χώρο της κουζίνας, ενώ εκεί ένιωθε μία αβίαστη οικειότητα και, φυσικά, δεν επέστρεψε ποτέ στην πιτσαρία του πατέρα του, καθώς ο δρόμος της μαγειρικής του καριέρας επιφύλασσε πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις και επιτυχίες. Οι πρώτες του γαστρονομικές αναμνήσεις και γεύσεις αποτυπώθηκαν βαθιά ήδη από τα παιδικά του χρόνια στο χωριό του, τη Νέα Μανωλάδα, αλλά και την πιτσαρία του πατέρα του, και τον έχουν βοηθήσει στην εξέλιξή του μέχρι και σήμερα. Οι ντοματόσουπες με χοντρομπίγουλη, οι πίτες και το φρέσκο ζυμωτό ψωμί της γιαγιάς που τρωγόταν με το που έβγαινε από τον φούρνο με βούτυρο και ζάχαρη, γεύσεις ανεξίτηλες στη μνήμη! Και από την άλλη, ηπίτσα, ένα φαγητό που δεν πρόκειται να βαρεθεί ποτέ και ξέρει πολύ καλά να κάνει. Στα 19 του χρόνια, εργάστηκε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, στη «Hytra», που αποτέλεσε δεύτερο σχολείο για τον ίδιο, κερδίζοντας με την ομάδα του και αστέρι Michelin. Πλέον, ο Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού μέσα από τις μαγειρικές του εμφανίσεις σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και μέσα από πολλές επιτυχημένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων που έχειαναλάβει ανά τα χρόνια. Έχει δημιουργήσει το δικό του cooking studio #tsoulomageiremata στα Μελίσσια, με το κοινό να τον ακολουθεί πιστά στα Social Media (IG, FB, TikTok) και στο YouTube κανάλι του και να εμπιστεύεται τις πεντανόστιμες συνταγές του μέσα από το site του, giorgostsoulis.com. Εκτός από τις μαγειρικές του ικανότητες, έχει ξεχωρίσει με το μοναδικό του ταμπεραμέντο, καθώς και την αμεσότητα στην επικοινωνία, που έχει ως στόχο να δείχνει στον κόσμο πώς να περνά καλά στην κουζίνα και να«μη μασάει» ποτέ στη μαγειρική. Οι συνταγές του εκφράζουν τη μεγάλη του αγάπη για την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και παντρεύουν την παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, δοσμένα μέσα από την προσωπική του μαγειρική προσέγγιση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας τον επέλεξε να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην εκστρατεία «Taste the Ocean», όπου μεγάλοι Chef της Ευρώπης μάς παροτρύνουν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά, από την περιοχή μας και στην εποχή τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προσκάλεσε ως ομιλητή στην Έναρξη της Διάσκεψης Υψηλού Ενδιαφέροντος για την Πράσινη Εβδομάδα της Ε.Ε. 2021, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, η οποία επικεντρώθηκε στη φιλοδοξία της Ε.Ε. για μηδενική ρύπανση. Εκτός από τη συμμετοχή του ως ομιλητής, παρουσίασε live και τη δική του βιώσιμη zero waste συνταγή. Ο Chef συνεργάζεται με τη διεθνή ΜΚΟ, WWF Greece, ως Ambassador της Μεσογειακής Βιώσιμης Διατροφής. Ανέλαβε τον ρόλο του πρεσβευτή για την Ώρα της Γης 2022, με ένα ειδικά αφιερωμένο live cooking, ενώ σε συνεργασία με τη WWF, υποστηρίζει και συμμετέχει σε δράσεις σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη βιώσιμη διατροφή, όπως είναι το Eat4Change και το Farm2Fork. Συμμετέχει επιπλέον σε περαιτέρω δράσεις του οργανισμού που σχετίζονται με το Food Waste, τη βιώσιμη αλιεία , καθώς και άλλα project που αφορούν τη διατροφή και το περιβάλλον.