0
Your Καλαθι
Ζαμπελάς, Αντώνιος
Ο Αντώνης Ζαμπέλας αποφοίτησε το 1988 από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1989 έγινε κάτοχος Master's of Science στην Επιστήμη των Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Reading, στη Μεγάλη Βρετανία και το 1993 εκπλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη Κλινική Διατροφή, στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων (Nutrition and Food Safety Research Centre), της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Surrey στη Μεγάλη Βρετανία.
Εργάστηκε ως Research Fellow, στο Ερευνητικό Κέντρο Διατροφής και Υγιεινής Τροφίμων, του Πανεπιστήμιου του Surrey, ως Senior Scientific Officer, στο Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων (Ministry of Agriculture Fisheries and Food), της Μεγάλης Βρετανίας στο Λονδίνο και ως εξωτερικός σύμβουλος του ίδιου Υπουργείου για τα ερευνητικά προγράμματα που αυτό χρηματοδοτούσε στο αντικείμενο "Λίπος στη Διατροφή και Στεφανιαία Νόσος". Το 1999 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου δίδαξε τα μαθήματα "Διατροφή και Μεταβολισμός", "Διατροφή στα Στάδια της Ζωής" και "Κλινική Διατροφή" ενώ διηύθηνε και την Πρακτική Άσκηση των τελοιοφοίτων σε μεγάλες Νοσοκομειακές Μονάδες. Έχρησε Προσκεκλημένος Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Διατροφής του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Davis. Από τον Ιούλιο του 2005 ο κ. Ζαμπέλας έχει εκλεγεί Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου και εντάχθηκε στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπουτου Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Ζαμπέλας είναι κριτής εργασιών σε διεθνή ερευνητικά περιoδικά, εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης στη θέση του Γραμματέα, Αντιπρόεδρος του Ε' Τμήματος (Προϊόντα Ειδικής Διατροφής, Συμπληρώματα Διατροφής) του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων (ΕΣΕΤ) που ανήκει στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας. Από το 2006 ο κ. Ζαμπέλας είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Έχειτέλος τιμηθεί με το βραβείο του Νεαρού Επιστήμονα της Χρονιάς από το British Nutrition Foundation (1994) στο πεδίο "Διατροφή και Χρόνιες Παθήσεις".