Καιρός συνεσταλμένος το λοιπόν

Η μέλλουσα πανορθόδοξη Σύνοδος (ζητήματα, διλήμματα, προοπτικές)
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 16.00
11.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
435286
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Εν Πλω
Σελίδες:510
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2015
ISBN:9789609550635
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Επί πάρα πολλά χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται σε αδυναμία ή και σε απροθυμία να πραγματοποιήσει μια πανορθόδοξη Σύνοδο, που θα έχει αποστολή της να φωτίσει με το Ευαγγέλιο τα μείζονα προβλήματα ενός κόσμου που αδιάκοπα αλλάζει, και να αναμετρηθεί με τις καινούργιες προκλήσεις.

Με την Ζ/ Οικουμενική Σύνοδο να έχει λάβει χώρα το 787, φτάνει κανείς σε δέος αν αναλογιστεί ποιες μεταβολές έχουν συντελεστεί στα παραπάνω από 1.200 χρόνια που ακολούθησαν.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ευρύνθηκε το σχίσμα Δυτικής και Ανατολικής χριστιανοσύνης, έπεσε η Ανατολική Αυτοκρατορία, μεσουράνησε η Αναγέννηση και ανέτειλε ο Διαφωτισμός, συγκροτήθηκαν εθνικά κράτη, έγιναν δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, άνθισε και παρήκμασε η κλασική αποικιοκρατία, αναδύθηκαν ολοκληρωτικές ιδεολογίες, παγιώθηκε η Ορθόδοξη «διασπορά» στον Δυτικό κόσμο, έγιναν οι τομές της Β΄ Βατικανής Συνόδου, προστέθηκε στην καθημερινότητα ο καλπασμός της τεχνολογίας και η άπειρη πραγματικότητα του κυβερνοχώρου...

Η Σύναξη των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών εξέδωσε από το Φανάρι μήνυμα (6-9-2014) με το οποίο ανήγγειλε ότι «η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα συγκληθή υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 2016, εκτός απροόπτου».

Eλπίζουμε ο πολυσέλιδος αυτός κόπος όλων των συγγραφέων του βιβλίου αυτού να κατορθώσει να ενημερώσει τον λαό του Θεού, να τροφοδοτήσει την κρίση και να οξύνει τα κριτήριά του μέσα στους δύσβατους καιρούς μας.

Να ευαισθητοποιήσει όλους (κληρικούς και μη), ώστε το εκκλησιαστικό Σώμα να αφουγκραστεί το Πνεύμα του Θεού, να ανταποκριθεί και να λειτουργήσει όντως ως διάκονος της Ζωής του σύμπαντος κόσμου.

Τα κείμενα του παρόντος τόμου αποτελούν τις εισηγήσεις που εκφωνήθηκαν στο Συνέδριο «Comprendre les enjeux du prochain Concile de l’ Eglise orthodoxe» (18-20 Οκτωβρίου 2012), που διοργανώθηκε στο Παρίσι από το Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας του αγίου Σεργίου και το Centre Oecumenique του Πανεπιστημίου της Leuven, σε συνεργασία με το College des Bernardins και το περιοδικό Contacts (όπου και δημοσιεύθηκαν στο τεύχος 243 – Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2013).

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!