Οικολογικά πολιτικά κόμματα

Η ευρωπαϊκή εμπειρία και η ελληνική διάσταση
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.00
12.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
439364
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:424
Επιμελητής:RUDIG WOLFGANG - ΜΠΟΤΕΤΖΑΓΙΑΣ ΙΩΣΗΦ
Μεταφραστής:ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:23/05/2016
ISBN:9786188101142
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Πριν σχεδόν μισό αιώνα, στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης εμφανίζεται ένα νέο είδος κόμματος: τα Πράσινα ή Οικολογικά κόμματα. Πολλοί τότε θεώρησαν ότι ήταν κόμματα μονοθεματικά, βασισμένα στην ψήφο διαμαρτυρίας μιας εξεγερμένης νέας γενιάς, μια παροδική μόδα που θα περνούσε. Τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε: σήμερα, τα οικολογικά κόμματα είναι παρόντα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα ενώ οι Πράσινοι είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς εξελίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου τα πράσινα κόμματα; Ποιοι ψηφίζουν τους Πράσινους; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των μελών των οικολογικών κομμάτων; Τι κατάφεραν τα πράσινα κόμματα όταν συμμετείχαν στις κυβερνήσεις των χωρών τους; Ποιος ο ρόλος τους στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ποιες είναι οι μελλοντικές προοπτικές τους;
Στον παρόντα τόμο, μια ομάδα ειδικών πολιτικών προσπαθεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, αντιπαραβάλλοντας την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική ιστορία και εξέλιξη των Πράσινων κομμάτων. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο το οποίο έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία περί πολιτικών κομμάτων, ένα βιβλίο το οποίο απευθύνεται τόσο στον εξειδικευμένο ερευνητή όσο και στον ενδιαφερόμενο αναγνώστη, καθώς συνδυάζει έρευνα αιχμής με έναν εντυπωσιακό πλούτο εμπειρικής πληροφορίας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!