Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 25.00
20.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
495702
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:288
Επιμελητής:ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΗΤΑΣ Ε - ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:26/02/2019
ISBN:9789606226915
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Με την παρούσα έκδοση Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας εγκαινιάζεται μία νέα σειρά, οι Συλλογές Κυπριακής Νομοθεσίας, σε μικρό και εύχρηστο σχήμα. Η έκδοση περιέχει τους Θεσμούς Πολιτικής Δικονομίας, όπως ισχύουν σήμερα, με μετάφραση στην ελληνική, των Θεσμών, που είναι διατυπωμένοι στην αγγλική. Η ανάγκη μιας νέας μετάφρασης, διαχρονικό αίτημα του νομικού κόσμου, κατέστη αδήριτη κατά την διαδικασία επεξεργασίας της συλλογής της Βασικής Κυπριακής Νομοθεσίας. Η προσεκτική μελέτη του πρωτότυπου κειμένου κατέστησε σαφές στους συντελεστές του παρόντος βιβλίου τη ζωτική σημασία μίας νέας, λειτουργικής απόδοσης στην ελληνική γλώσσα.

Το βιβλίο αποτελεί ένα πλήρες έργο, δεδομένου ότι καταγράφει σε συστηματική βάση έναν προς έναν τους Θεσμούς Πολιτικής Δικονομίας, μεταφρασμένους στα ελληνικά, με ταυτόχρονη ενσωμάτωση όλων των μέχρι σήμερα τροποποιητικών Κανονισμών, καθώς και των Παραρτημάτων. Η παράθεση μάλιστα στο βιβλίο επεξηγηματικών σχολίων και υποσημειώσεων και η ταξινόμησή τους κάτω από τον αντίστοιχο Θεσμό, στον οποίο αναφέρονται, είναι αποκαλυπτική της ευρείας γνώσης των επιμελητών - μεταφραστών στα θέματα που πραγματεύονται και χαρακτηριστική της ορθολογιστικής τους προσέγγισης, σεβόμενη το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο και συνδέοντάς το με το σήμερα.

Το έργο αποδίδει τους περί Πολιτικής Δικονομίας Διαδικαστικούς Κανονισμούς, γνωστότερους ως «Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας». Η παρούσα έκδοση, ενημερωμένη έως το τέλος Ιανουαρίου 2019, αποτελεί μία έκδοση κριτική, υπό την έννοια της επεξεργασίας και αποκατάστασης του αυθεντικού κειμένου της πηγής δικαίου. Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό, με την μετάφραση από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα όσων Κανονισμών εξακολουθούν να ισχύουν και την παράθεση σε συμπαγές κείμενο του συνόλου των Κανονισμών, όπως έχουν τροποποιηθεί έως σήμερα. Η μετάφραση έγινε εξαρχής για σχεδόν όλο το κείμενο των Διαταγών, ωστόσο ελήφθη υπόψη η μετάφραση του πρωτοκολλητή Κυριάκου Κυριακίδη, ούσα η πλέον καθιερωμένη αλλά και η μετάφραση που είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα στο Εγκόλπιο Κυπριακών Νόμων.

Το νέο σύγγραμμα που είναι πολύ χρήσιμο για Δικαστές, Δικηγόρους, φοιτητές, αλλά και πολύ εύχρηστο, λόγω σχήματος και μεγέθους, για τις καθημερινές τους επαγγελματικές και μορφωτικές ανάγκες.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!