Τα ποιήματα

Έκπτωση
35%
Τιμή Εκδότη: 24.90
16.18
Τιμή Πρωτοπορίας
+
342569
Συγγραφέας: Θασίτης, Πάνος
Εκδόσεις: Νεφέλη
Σελίδες:232
Επιμελητής:ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/05/2011
ISBN:9789602119884
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Κυκλοφόρησε σε έναν καλαίσθητο τόμο, από τις εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ, σε επιμέλεια του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου και με εισαγωγή του κριτικού λογοτεχνίας Αλέξη Ζήρα, το σύνολο των
ποιητικών συλλογών του Πάνου Θασίτη, στο οποίο προστίθενται και είκοσι τέσσερα αδημοσίευτα ποιήματα που βρέθηκαν στα κατάλοιπά του.
Ο Πάνος Κ. Θασίτης (Μόλυβος Μυτιλήνης 1923 - Θεσσαλονίκη 2008), ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Πρώτης Μεταπολεμικής Γενιάς, καταγράφεται, μαζί με τον Μανόλη Αναγνωστάκη και τον Κλείτο Κύρου, στους λεγόμενους «κοινωνικούς ποιητές» της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, έχοντας κοινές εμπειρίες από την Γερμανοϊταλική κατοχή, τους αγώνες και τη διάψευση των οραμάτων της αριστεράς, συναντήθηκαν στο πεδίο της βιωματικής κατάθεσης, με τις συγκλίσεις, αλλά και με τις σημαντικές αποκλίσεις του προσωπικού τους ύφους.

Ή, όπως σημειώνει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Αλέξης Ζήρας «διέφερε αρκετά η ένταση και το μέταλλο της φωνής τους. Η θέση που έπαιρνε ο καθένας τους για να αφηγηθεί τη στάση ζωής του στα πρώτα χρόνια του μεταπολέμου. Το πώς και το τί στοχαζόταν γι’ αυτά», ενώ ειδικότερα για τον Θασίτη αναφέρει: «Τα σύμβολα που χρησιμοποιεί ο Θασίτης γίνονται πιο συγκεκριμένα, πιο βατά, πιο προσπελάσιμα και κατανοητά, μια και ο παντεπόπτης-ποιητής νοιάζεται για την επικοινωνία μέσω νοημάτων. Δεν φαίνεται να τον
ενδιαφέρει η υποκίνηση της συγκίνησης, της συναισθηματικής διάθεσης του άλλου, το να τον κερδίσει στα εύκολα σημεία του».

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!