0
Your Καλαθι
Τρόφιμα και καταναλωτής
Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων
Έκπτωση
20%
20%
Περιγραφή
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος
Κείμενα: Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Ευθύμιος Μυγδάκος, Παναγιώτης Ε. Καλδής, Βασίλειος Κρέστος, Richard - Nicolas Lacroix, Φίλιππος Καρυπίδης, Θωμάς Μπίντσης, Β. Γιακουμάκη, Γ. Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ζέρβας, Βάιος Θ. Καραθάνος, Ελισάβετ Γεροθανάση, Ειρήνη Τζίμητρα - Καλογιάννη, Βασιλική Κωσταρέλλη, Γ. Μαγλαράς, Αθ. Κρυστάλλης, Πολύμερος Χρυσοχού, Georges Giraud, Γεώργιος Χρυσοχοΐδης, Λάμπρος Τσούργιαννης, Andrew Errington, Martyn Warren, John Eddison, Α. Στάμος, Α. Τσιουμάνης, Γεώργιος Μαλινδρέτος, Αλεξία Κ. Γιαννουζάκου
Στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής κοινωνίας, το αγροδιατροφικό σύστημα άρχισε να διαφοροποιείται και η διατροφική πολιτική, σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανώθηκε πάνω σε νέες βάσεις, οι οποίες όμως συχνά αναθεωρούνται, σε συνδυασμό και με τα δυσμενή αποτελέσματα της περιβαλλοντικής καταστροφής, η οποία φαίνεται πως εμφανίστηκε απειλητικά και πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις των ειδικών. Η τελευταία αυτή εξέλιξη γέννησε μία νέα ιδεολογία, η οποία πολύ σύντομα ανέδειξε την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών για την επίτευξη της λεγόμενης Βιώσιμης Κατανάλωσης.
Η έκδοση του παρόντος συλλογικού τόμου θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσει το έναυσμα για συνεχή δημοσίευση ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα τροφίμων και καταναλωτή, όπως είναι η διασφάλιση της ποιότητας και τα πρότυπα για τη διασφάλιση αυτή, η βιώσιμη κατανάλωση, η διατροφική πολιτική γενικά, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της, η καταναλωτική συμπεριφορά και η προστασία του καταναλωτή από τροφικές ασθένειες, η μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά τρόφιμα ετικέτας, τα κανάλια διανομής των τροφίμων (logistics), τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα λειτουργικά τρόφιμα, η οργάνωση των καταναλωτών κ.ά.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις