0
Your Καλαθι
Οινολογία
Από το σταφύλι στο κρασί
Έκπτωση
30%
30%
Περιγραφή
Αν η παραγωγή επαναλήψεων αποτελεσμάτων είναι αξίωμα της κάθε επιστήμης, αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση των κρασιών, γιατί οι συνθήκες δημιουργίας τους δεν είναι ποτέ οι ίδιες. Η οινοποίηση απαιτεί πάντα την εμπειρία του οινολόγου, ο οποίος θα εκτιμήσει τις πιθανότητες που δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια η μελέτη των φαινομένων της βιοχημείας. Γι' αυτό και η οινοποίηση είναι τέχνη μαζί και επιστήμη. Παρά τις επιστημονικές μας γνώσεις και την εμπειρία μας, μπροστά σε μια ξεξαμενή είμαστε ανίκανοι να συλλάβουμε όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην οινοποίηση. Γι' αυτό και η οινολογία δεν είναι επιστήμη μαθηματικών πιθανοτήτων και πρόβλεψης. Βέβαια, προσπαθούμε να κατευθύνουμε το αυθόρμητο, αλλά τίποτε δεν μας εξασφαλίζει από το απρόβλεπτο. Ας μην ξεχνάμε και το ότι ορισμένες φάσεις της παραγωγής του κρασιού γίνονται από μόνες τους. Καλός οινοποιός είναι αυτός, που πέρα από τις γνώσεις του, έχει την ικανότητα να παρατηρεί, να παίρνει αποφάσεις και να οργανώνει την εργασία. Πολλές φορές, είναι ο αποφασιστικός παράγοντας της διαφοροποίησης της ποιότητας.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις