Οινολογία

Από το σταφύλι στο κρασί
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 35.00
24.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
68549
Συγγραφέας: Τσακίρης, Αργύρης Ν.
Εκδόσεις: Ψύχαλος
Σελίδες:368
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1998
ISBN:9789607920058
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Αν η παραγωγή επαναλήψεων αποτελεσμάτων είναι αξίωμα της κάθε επιστήμης, αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση των κρασιών, γιατί οι συνθήκες δημιουργίας τους δεν είναι ποτέ οι ίδιες. Η οινοποίηση απαιτεί πάντα την εμπειρία του οινολόγου, ο οποίος θα εκτιμήσει τις πιθανότητες που δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια η μελέτη των φαινομένων της βιοχημείας. Γι' αυτό και η οινοποίηση είναι τέχνη μαζί και επιστήμη. Παρά τις επιστημονικές μας γνώσεις και την εμπειρία μας, μπροστά σε μια ξεξαμενή είμαστε ανίκανοι να συλλάβουμε όλους τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην οινοποίηση. Γι' αυτό και η οινολογία δεν είναι επιστήμη μαθηματικών πιθανοτήτων και πρόβλεψης. Βέβαια, προσπαθούμε να κατευθύνουμε το αυθόρμητο, αλλά τίποτε δεν μας εξασφαλίζει από το απρόβλεπτο. Ας μην ξεχνάμε και το ότι ορισμένες φάσεις της παραγωγής του κρασιού γίνονται από μόνες τους. Καλός οινοποιός είναι αυτός, που πέρα από τις γνώσεις του, έχει την ικανότητα να παρατηρεί, να παίρνει αποφάσεις και να οργανώνει την εργασία. Πολλές φορές, είναι ο αποφασιστικός παράγοντας της διαφοροποίησης της ποιότητας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!