Λογιστική Κόστους

463567
Εκδόσεις: Μπένου Ευγ.
Σελίδες:512
Ημερομηνία Έκδοσης:14/09/2017
ISBN:9789603591313


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πρόλογος Β' Έκδοσης

Από την προηγούμενη έκδοση, μεσολάβησαν σημαντικές εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον. Οι ελληνικές επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς. Για το λόγο αυτό, ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα είναι η μέτρηση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας των οικονομικών μονάδων. Έτσι, σε ολοένα αυξανόμενο βαθμό, γίνεται αντιληπτός ο κρίσιμος ρόλος του Λογιστή και των στοιχείων που παράγει για τη διοίκηση μιας οικονομικής οντότητας και την επίτευξη των στόχων της.

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές οικονομικών σχολών και κυρίως Λογιστικής αλλά και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να μελετήσει τις θεμελιώδεις έννοιες της Λογιστικής Κόστους, δηλαδή του κλάδου της λογιστικής επιστήμης που ασχολείται με τη μέτρησή του κόστους. Η προσέγγιση που έχει επιλεγεί δίνει έμφαση στις βασικές αρχές και όχι στη στείρα απομνημόνευση κάποιων κανόνων. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό προετοιμάζουμε καλύτερα τον αναγνώστη για τις ανάγκες της οικονομικής πραγματικότητας.

Στην παρούσα, 2η, έκδοση του βιβλίου έχει αναπτυχθεί η παρουσίαση κάποιων εννοιών που διαπιστώθηκε ότι προβληματίζουν τους φοιτητές ενώ έχει γίνει σημαντικός εμπλουτισμός του κειμένου με περισσότερα παραδείγματα και ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Κλείνοντας τον παρόντα πρόλογο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνά-δελφους που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο αυτό ως βοήθημα στα μαθήματά τους. Είναι προφανές ότι για όσα λάθη και παραλήψεις παραμένουν εμείς, οι συγγραφείς, φέρουμε την ευθύνη.

Αθήνα, Ιούλιος 2017

Απόστολος Α. Μπάλλας - Δημοσθένης Λ. Χέβας - Ορέστης Γ. Βλησμάς

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!