Τα τέσσερα διαμάντια

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 9.37
7.03
Τιμή Πρωτοπορίας
+
114496
Εκδόσεις: Παλίμψηστον
Σελίδες:280
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1998
ISBN:9780007814435
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

“ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ” είναι ισάριθμα διηγήματα με τα οποία ο συγγραφέας έχει σα σκοπό να παρουσιάσει στον αναγνώστη παλιότερες εποχές και να τις συγκρίνει με τη σύγχρονη πραγματικότητα που την εκφράζει το ένα από τα τέσσερα διηγήματα του βιβλίου.
Πάντα κεντρικός ήρωας ο άνθρωπος, με τις ακραίες αντιλήψεις και συμπεριφορές, για απλά πράγματα που τα μετατρέπει άθελα ή ηθελημένα σε προβλήματα, άλλοτε κοινωνικά και άλλοτε προσωπικά. Ακόμη κι όταν οι σχέσεις του επεκτείνονται στον περίγυρο που τον αποτελούν τα ζώα που συμβιώνουν μαζί του.
Εγωκεντρικός και εγωπαθής, πλάθει με τη φαντασία του διάφορα σενάρια που αφορούν κι επιβαρύνουν μόνο τους συνανθρώπους του και ποτέ τον εαυτό του. Σε όλες τις εποχές παραμένει ο ίδιος, προσκολλημένος στις ιδεοληψίες του και το ατομικό του συμφέρον, αδιαφορώντας για τους άλλους.
Συχνά όμως ο κανόνας αυτός έχει και τις εξαιρέσεις του, όπως συμβαίνει με την Ερμίνα στις “Δυο παράφορες αγάπες” και τη “γιαγιά Μαριάμ” στο ομώνυμο διήγημα. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις η καλοσύνη ανταμείβεται με τη σκληρότητα.
“Τα τέσσερα Διαμάντια”, είναι τέσσερα αυτούσια αριστουργηματικά διηγήματα, γραμμένα με τρόπο αριστοτεχνικό που θυμίζει πεζογραφία άλλων εποχών. Όπως σε όλα του τα βιβλία, κι εδώ ο συγγραφέας ασκεί με σαρκασμό ένα συνεχή και αυστηρό έλεγχο των ανθρωπίνων σχέσεων και των κοινωνικών συνθηκών, μέσα στις οποίες, οι σχέσεις αυτές εξελίσσονται και μεταλλάσσονται με γνώμονα πάντα το ατομικό και μόνο συμφέρον.
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!