Γνωστικά Κεφάλαια

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 8.00
6.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
549341
Εκδόσεις: Έμβρυο
Σελίδες:60
Ημερομηνία Έκδοσης:16/06/2021
ISBN:9786185252243
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η γνώση συνδέεται συνήθως με τη διάνοια.
Για τον ποιητή και τον εκκλησιαστικό συγγραφέα της Ανατολής δεν περιορίζεται, όμως, σε μια εγκεφαλική λειτουργία του ανθρώπου. Αγκαλιάζει το όλον.
Μια παραμελημένη πτυχή της, το βίωμα αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και τη σχέση με στοιχεία της ύπαρξης, όπως ο χρόνος, ο έρωτας και η ίδια η ζωή. Η σχέση αυτή είναι μια διαδρομή, στην οποία ο ταξιδιώτης θα διασχίσει βαλτώδεις περιοχές, λόγγους με ακανθώδεις θάμνους, αλλά και κήπους με μυρωδάτα τριαντάφυλλα, για να βρει τον άλλο. Η διέκταση προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο συνιστά την πραγματική γνώση, που δεν είναι άσχετη με τον έρωτα, αφού έχουν κοινή την κινητήρια δύναμη της έλξης.
Ο τίτλος, Γνωστικά Κεφάλαια, δανεισμένος από το ομώνυμο έργο του Ευάγριου του Ποντικού επιχειρεί να πληροφορήσει ποιητικά τον φίλο αναγνώστη για την υπαρξιακή και ολιστική διάσταση της γνώσης. Η συλλογή διαιρείται σε τέσσερα κεφάλαια, με κριτήριο τη θεματική τους: χρόνος, άνθρωπος, έρωτας και ζωή.

Κριτικές

Πολύ όμορφη ποιητική συλλογή, έπεσε τυχαία στα χέρια μου και τώρα θα αγοράσω και την δεύτερη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο βίος του ποιητή είναι επηρεασμένος από τους αγίους της εκκλησίας μας και αυτό διαφαίνεται και στην γραφή του.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!