Τα "ΟΧΙ" του Γεωργίου Παπαδόπουλου

πρόλογος: Κωνσταντίνος Πλεύρης επίλογος: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος
441370
Συγγραφέας: Χατζηδάκης, Μάνος Ν.
Εκδόσεις: Λόγχη
Σελίδες:156
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2015
ISBN:9789606804304


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Η 6ετία Παπαδοπούλου είναι ακόμη εντελώς ανεξερεύνητη ιστορικά. Είναι μία από τις πλέον καθοριστικές αλλά και άγνωστες περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος.

Μία από τις πτυχές αυτές είναι και τα άγνωστα "ΟΧΙ" του Γεωργίου Παπαδοπούλου. Τα "ΟΧΙ" αυτά υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις τόσο σημαντικά, όσο και το "ΟΧΙ" του Ι. Μεταξά την 28η Οκτωβρίου 1940! Δεν είναι υπερβολή. Μπορεί να μην υπήρξαν απόρροια μίας εχθρικής εισβολής ή ενός πολέμου. Υπήρξαν όμως η πρώτη σοβαρή προσπάθεια του Νεοελληνικού Κράτους για πραγματική Εθνική Κυριαρχία. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στις 27/07/1973 είχε διακηρύξει προς τον Ελληνικό Λαό:

"Το καθεστώς της κηδεμονίας, της εξαρτήσεως και των υπαγορεύσεων εκ μέρους των ξένων, υπό το οποίον έζησε η Ελλάς από της συγκροτήσεώς της εις ανεξάρτητον κράτος, ανήκει πλέον εις το παρελθόν."

Όπως θα δούμε, την διακήρυξί του αυτήν την έκανε πράξι. Ολόκληρη η πολιτική του ως Κυβερνήτου υπήρξε κυριολεκτικά μία Διακήρυξις Ανεξαρτησίας της Ελλάδος ενάντια σε οποιαδήποτε κηδεμονία, εξάρτησι ή υπαγόρευσι. Και μία τεράστια προσπάθεια για την οικονομική, στρατιωτική, διπλωματική και ενεργειακή αυτοτέλεια του Έθνους. Γεγονός που αυτομάτως καταρρίπτει και όλους τους φαιδρούς ισχυρισμούς περί... "ξενοκινήτου δικτατορίας" κ.λπ.

Κριτικές

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!