Τα στελέχη της 21ης Απριλίου 21/4/1967 - 24/11/1973

βιογραφικό πανόραμα (Who's Who)
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 26.50
21.20
Τιμή Πρωτοπορίας
+
543142
Συγγραφέας: Χατζηδάκης, Μάνος Ν.
Εκδόσεις: Πελασγός
Σελίδες:384
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2020
ISBN:9789605226053
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το καθεστώς που προέκυψε από την στρατιωτική επέμβαση της 21ης Απριλίου 1967 έχει ελάχιστα ερευνηθή σε βάθος. Και ακόμη λιγότερο έχει αντιμετωπισθή χωρίς πάθος και πολιτική σκοπιμότητα.
Το καθεστώς του Γεωργίου Παπαδοπούλου παραμένει το μακροβιότερο και συγχρόνως μία από τις πιο άγνωστες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας.
Από τις πλέον ανεξερεύνητες πτυχές του καθεστώτος εκείνου είναι οι άνθρωποί του. Το στελεχιακό δυναμικό του. Είναι πράγματι ελάχιστες μέχρι σήμερα οι μελέτες που έχουν ασχοληθή με αυτό το καίριο θέμα.
Μέσα στην παραπληροφόρηση και συσκότιση που έχει επικρατήσει για την περίοδο εκείνη, είναι και ο ισχυρισμός ότι το καθεστώς εκείνο δήθεν "δεν είχε άξια στελέχη" ή ακόμη και ότι "μας κυβερνούσαν αγράμματοι στρατιωτικοί" κ.ο.κ.
Ποιοι υπήρξαν λοιπόν οι άνθρωποι του καθεστώτος; Ποια και πόσο άξια ήταν τα στελέχη που συνεργάσθηκαν και αξιοποιήθηκαν;
Η παρούσα μελέτη αποτελεί το πρώτο πλήρες ονομαστικό & βιογραφικό πανόραμα, το Who is Who της ιστορικής περιόδου από 21 Απριλίου 1967 μέχρι 24 Νοεμβρίου 1973. [...]
Από τον πρόλογο της έκδοσης

Κριτικές

Για πρωτη φορα στην βιβλιογραφια, ενα βιογραφικο και ονομαστικο λεξικο των ανθρωπων που στελεχωσαν το καθεστως της 21ης Απριλιου(21/4/67 -24/11/73). Πολιτειακη, πολιτικη, στρατιωτικη, δικαστικη και εκκλησιαστικη ηγεσια. Γενικοι γραμματεις υπουργειων, νομαρχες, δημαρχοι των κυριοτερων πολεων, διοικητες διαφορων οργανισμων και μελη διαφορων επιτροπων κ.α. Το εργο ειναι οσο το δυνατον πιο πληρες και συνοδευεται, περα απο τα βιογραφικα αυτων των προσωπων και απο φωτογραφιες των περισσοτερων. Ειναι δε χρησιμο, οχι μονο στους συμπαθουντες το καθεστως της 21ης Απριλιου, αλλα και σε ολους τους μελετητες και ερευνητες της νεοελληνικης ιστοριας γενικοτερα. Καταρριπτει επισης κι εναν ακομη μυθο απο τους πολλους που περιβαλλουν εκεινη την περιοδο, οτι δηλαδη "η χουντα δεν ειχε στελεχη", "μας κυβερνουσαν αγραμματοι καραβαναδες" κλπ ανυποστατα.
Ο καλοπιστος αναγνωστης ας διαβασει τα βιογραφικα ανθρωπων οπως οι Ιωαννης Χολεβας, Γεωργιος Καρτερ, Λουκας Πατρας, Αριστειδης Δημοπουλος, Σωτηριος Αγαπητιδης, Ιωαννης Κουλης, Κωνσταντινος Παπαδημητριου, Αποστολος Βογιατζης, Ηλιας Μπαλοπουλος, Ηλιας Δημητρας, Σπυριδων Λιζαρδος, Γεωργιος Πεζοπουλος, Θεοφυλακτος Παπακωνσταντινου, Δημητριος Τσακωνας, Επαμεινωνδας Τσελλος, Βυρων Σταματοπουλος, Κωνσταντινος Βοβολινης, Παυλος Μανωλοπουλος, Αγγελος Τσουκαλας, Γερασιμος Φραγκατος, Παναγιωτης Πιπινελης, Χρηστος Ξανθοπουλος - Παλαμας, Κωνσταντινος Παναγιωτακος και ας κρινει μονος του...Αναποφευκτες δε, θα ειναι και οι συγκρισεις με καποιους που μας κυβερνησαν μεταπολιτευτικα!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!