Ορατών τε και αοράτων

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.50
10.15
Τιμή Πρωτοπορίας
Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €9.86
+
397971
Συγγραφέας: Χατζόγλου,Μαρία
Εκδόσεις: Πληθώρα
Σελίδες:250
Επιμελητής:ΚΑΤΣΙΜΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2014
ISBN:9789608203129
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα μυθιστόρημα που πλέκει τη δύναμη της αγάπης με την αθανασία της ψυχής και τον υλικό κόσμο με τη διάσταση του επέκεινα. Μια αφαιρετική προσέγγιση της αιωνιότητας της ψυχής σε αφήγηση καθημερινότητας με βιωματικούς όρους.
Ο Γιωργής, πρόσφυγας απ' την καταστροφή της Σμύρνης, μαζεύει τα κομμάτια της ζωής του και ξαναρχίζει απ' την αρχή στην αφιλόξενη και υπεροπτική Αθήνα. Στέκεται ξανά στα πόδια του και δημιουργεί την καινούργια ευημερία του.
Στα σαράντα οχτώ του, παντρεμένος με δυο παιδιά, τον βρίσκει ο θάνατος, αφού έχει ζήσει τον παράφορο παράνομο έρωτά του με τη Μαρίκα.
Ο Γιωργής δεν χάνεται. Δεν ακολουθεί το δρόμο των ψυχών, αλλά στοιχειώνει στο ενδιάμεσο του επέκεινα. Σ' αυτό το καθαρτήριο των ψυχών.
Στα ταξίδια των μονολόγων του, ο στοιχειωμένος Γιωργής ανακαλεί και αξιολογεί τις ανθρώπινες αξίες και απαξίες: τη φιλία, τον έρωτα, την ιδιοτέλεια και τις κοινωνικές συμβάσεις.
Τα ταξίδια του Γιωργή μπλέκονται και συνδέονται με τα ιστορικά γεγονότα των αρχών του 20ού αιώνα, αλλά και με αλλόκοτες φιγούρες στα όρια των λαϊκών θρύλων.
Η αφήγηση του Γιωργή και οι διάλογοι των ηρώων διαχέουν τη γλαφυρότητα, την αθωότητα και τη γοητεία της γλώσσας και των εκφράσεων των Ελλήνων της ιωνικής γης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!