Γιατί αποτυγχάνουν τα παιδιά

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.78
8.95
Τιμή Πρωτοπορίας
+
45976
Συγγραφέας: Χολτ, Τζων
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες:313
Μεταφραστής:ΤΣΑΡΜΑΚΛΗ ΔΡΟΣΟΥΛΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1995
ISBN:9789600314106
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Ένας από τους σκαπανείς στο χώρο της εκπαίδευσης και του κοινωνικού προβληματισμού ο Τζων Χολτ από πολύ νωρίς διαβλέπει τις αιτίες που τα σχολεία μας είναι για τα περισσότερα παιδιά όχι χώρος όπου μπορούν, μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης, να ικανοποιούν τη φυσική δίψα τους για μάθηση, αλλά, αντιθέτως, χώρος που παρεμποδίζει την αυθόρμητη διάθεσή τους για δημιουργική έκφραση και ταυτόχρονα αποτελεί πηγή αναστολών, ενοχών και δυστυχίας.
[...]
Όταν το βιβλίο αυτό εκδίδεται για πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία του '60, πυροδοτεί μια νέα εποχή εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ συγχρόνως αποτελεί μοναδικό έργο μελέτης των διαδικασιών μάθησης. Στο βιβλίο αυτό, όπως και στα υπόλοιπα των περισσοτέρων από τις συμβατικές μεθόδους διδασκαλίας, η ακαταλληλότητα ολόκληρης σχεδόν της διδασκόμενης ύλης, ο φόβος του παιδιού που συνοδεύει σχεδόν κάθε σχολική δραστηριότητα και ένα σωρό άλλα, μέσα από παραδείγματα που αντλεί από την προσωπική του διδακτική πρακτική.
Έχει χαρακτηριστεί «ο ιδεολόγος που, με το όραμά του για όσα πρέπει να γίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης, μας έκανε να δούμε με καινούργιο μάτι αυτά που συμβαίνουν μέσα στο σχολείο».

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!