Μια ιστορία από τα σύννεφα

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.22
8.55
Τιμή Πρωτοπορίας
+
151878
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες:40
Εικονογράφος:ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/04/2003
ISBN:9789600422283
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Όταν ο Μανώλης κοιτάζει τα σύννεφα που ταξιδεύουν ψηλά στον ουρανό, ούτε που φαντάζεται πως θα μπορούσε να ταξιδέψει κι εκείνος πάνω τους. Κι όμως! Ξαφνικά νιώθει να ανεβαίνει απαλά και να χώνεται μέσα σ' ένα σύννεφο που μοιάζει μα λιμουζίνα. Κι έτσι ξεκινάει το ταξίδι του, ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, μια φανταστική περιπέτεια, μια ιστορία από τα σύννεφα...





Ωραίος ο Μανόλης στην ιστορία της Ελιάνας Χουρμουζιάδου με τις ζωγραφιές της Κατερίνας Βερούτσου. Οπως όλα τα παιδιά, έτσι και ο Μανόλης όταν βρέθηκε στην εξοχή «...έκανε τον άνεμο κουβάρι κι αφού χόρτασε τρέξιμο και παιχνίδι, ξάπλωσε στη χλόη και κοίταξε το γαλάζιο ουρανό...». Ανοιξη και τα σύννεφα χιονάτα, ταξίδευαν παίρνοντας διάφορα σχήματα. Γίνονταν ζώα ή άνθρωποι, αυτοκίνητα, παπούτσια, λαχανικά. Κι έπειτα άλλαζαν. Μόνος στην απλωσιά ο Μανώλης τα παρατηρούσε, δεν έπαιρνε το βλέμμα από τα σύννεφα. Ωσπου αφέθηκε. Και ταξίδεψε. Με τα σύννεφα. Στον απέραντο κόσμο.

Και τι δεν είδε και πόσα δεν έμαθε. Για πολιτισμούς που χάθηκαν και για άλλους που άντεξαν. Για βασίλεια που έδυσαν και για πλάσματα που ταξίδευαν ασταμάτητα. Ναοί στο διάβα τους, σπίτια ταπεινά, δάση και ωκεανοί, αναχωρήσεις για το μεγάλο άγνωστο, πόλεμοι και έργα ειρηνικά, η ζωή, όμως, του ανθρώπου παντού ίδια. Και η ελπίδα ίδια κι αυτή. Και ο συντροφισμός. Αυτό και μας μηνά η Χουρμουζιάδου βάζοντας το σύννεφο να λέει στον Μανόλη: «...Κάθε ξένος είναι ένα κομμάτι από σένα, που προσπαθεί να έρθει σε επαφή με το κομμάτι που του λείπει».



ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 04/07/2003

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!