Αναζητώντας το Θεό

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.28
10.70
Τιμή Πρωτοπορίας
+
315139
Εκδόσεις: Κέδρος
Σελίδες:328
Ημερομηνία Έκδοσης:01/11/2008
ISBN:9789600438376
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Άμεσα διαθέσιμο

Περιγραφή


Ο τσιγγάνος Ασημάκης Μπέλος, ο πολιτικός πρόσφυγας Στέλιος Χαϊκάλης το 1981, ο Αμερικανός Πίτερ Λοστ το 1950, ο Πατρινοϊταλός Σπύρος Κριτσέτι το 1945, ο Πατρινός έμπορος Κώστας Μιχαλόπουλος το 1820, ο Αρβανίτης Φώτο Ζήκο το 1799.



Όλοι με πάθος αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής. Με σχέδια και όνειρα. Πάντοτε μέσα στα όρια της Ιστορίας, που μόνο αυτή γνωρίζει τις κινητήριες δυνάμεις της: οικονομία, ιδεολογίες, κοινωνικές αντιπαραθέσεις και τη βία που σχεδόν πάντα ακολουθεί.

Κριτικές

Για μια ακόμα φορά ο Χριστόπουλος προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο από άποψη θεματολογίας. Αυτή τη φορά οι ιστορίες του είναι πιο σύντομες απο τα μυθιστορήματα που μας έχει συνηθίσει, όμως όλες αν και δείχνουν απλοικές φέρουν βαθιά ερωτήματα, προβληματισμούς και ερεθίσματα.
Η γλώσσα απλή και σαφής , οι ιστορίες από ανθρώπους της καθημερινότητας σε διάφορες ιστορικές εποχές. Καθένας από τους ήρωές του κουβαλά τις ανησυχίες του , τις φοβίες του, τις ανασφάλειές του, τα ερωτήματά του για τη ζωή , αλλά και τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο, αναζητώντας έναν καλύτερο Θεό που δεν βρίσκεται πάντα.
Καμία σύγχυση δεν θα πρέπει να γίνει από τον τίτλο του βιβλίου με θεολογικά και μεταφυσικά ζητήματα.
Διαλέγοντας αυτή τη φορά ο συγραφέας να γράψει 6 διηγήματα των 60 σελίδων περίπου το καθένα, μας προσφέρει ενα ενδιαφέρον μωσαικό χαρακτήρων, εποχών, ερωτημάτων, προβληματισμών και ερεθισμάτων. Όπως πάντα δεν παραλείπει να μνημονευει στα βιβλία του και θέματα από την αγαπημένη του πατρίδα , την Πάτρα.
Ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο και το προτείνω αναμφίβολλα.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!