0
Your Καλαθι
Τεχνολογία προϊόντων γάλακτος
Έκπτωση
25%
25%
Περιγραφή
Η «Τυροκομία» αποτελεί ένα μέρος του εξαμηνιαίου μαθήματος ‘’Τεχνολογία Προϊόντων Γάλακτος’’ κι έτσι δεν ήταν δυνατό το βιβλίο αυτό να περιλάβει όλα τα κεφάλαια της τυροκομίας σε ευρεία έκταση. Μερικά κεφάλαια όπως του μηχανολογικού εξοπλισμού απλώς αναφέρθηκαν και άλλα όπως των μικροβιολογικών εξετάσεων, χημικών αναλύσεων, συσκευασίας κλπ παραλείφθηκαν διότι καλύπτονται από άλλα μαθήματα τα οποία οι φοιτητές διδάσκονται. Καταβλήθηκε όμως προσπάθεια να δοθεί ότι ήταν απαραίτητο ώστε να γίνουν κατανοητές οι τεχνολογίες των διαφόρων τυριών διότι αφενός αποτελούν το κέντρο βάρους του μαθήματος και αφετέρου είναι η περιοχή στην οποία γίνονται τα πιο καίρια σφάλματα στην πράξη – στις βιομηχανίες – με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των τυριών.
Αν και το βιβλίο αυτό γράφθηκε για τους φοιτητές επιδιώχθηκε η απλότητα στις διατυπώσεις των εννοιών και σκέψεων χρησιμοποιώντας πολλές φορές τις καθιερωμένες ορολογίες των πρακτικών τυροκόμων και αποφεύχθηκε η ανάπτυξη θεωριών που δεν έχουν εφαρμογή στην πράξη ή δεν εξυπηρετούν πρακτικό σκοπό. Έτσι πιστεύεται ότι ο σπουδαστής εξοικειώνεται με το αντικείμενο πιο εύκολα αλλά ελπίζεται ότι και ο νοήμων επαγγελματίας τυροκόμος θα είναι σε θέση να διαβάσει και να αποκομίσει οφέλη από το βιβλίο αυτό.
Αν και το βιβλίο αυτό γράφθηκε για τους φοιτητές επιδιώχθηκε η απλότητα στις διατυπώσεις των εννοιών και σκέψεων χρησιμοποιώντας πολλές φορές τις καθιερωμένες ορολογίες των πρακτικών τυροκόμων και αποφεύχθηκε η ανάπτυξη θεωριών που δεν έχουν εφαρμογή στην πράξη ή δεν εξυπηρετούν πρακτικό σκοπό. Έτσι πιστεύεται ότι ο σπουδαστής εξοικειώνεται με το αντικείμενο πιο εύκολα αλλά ελπίζεται ότι και ο νοήμων επαγγελματίας τυροκόμος θα είναι σε θέση να διαβάσει και να αποκομίσει οφέλη από το βιβλίο αυτό.
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις