0
Your Καλαθι
Βιομηχανική μικροβιολογία
Έκπτωση
20%
20%
Περιγραφή
Η Βιομηχανική Μικροβιολογία είναι ένας κλάδος που έχει αποκτήσει μεγάλη οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σημασία καθώς περιλαμβάνει την αξιοποίηση των μικροοργανισμών στην παραγωγή ενός ευρύτατου φάσματος προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, ποτών, ενζύμων, χημικών πρώτων υλών, καυσίμων, φαρμάκων, καθώς και τις καθαρές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των αποβλήτων και τον έλεγχο της ρύπανσης.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές της Βιοτεχνολογίας, της Μικροβιολογίας και της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων και ο στόχος του είναι να παρέχει στον αναγνώστη τις βάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του μικροβιακού μεταβολισμού και των διαφόρων παραδοσιακών και νέων εφαρμογών των μικροοργανισμών σε βιομηχανικές διεργασίες και ζυμώσεις κυρίως στην Βιομηχανία Τροφίμων.
Το περιεχόμενο χωρίζεται σε τέσσερεις ενότητες:
Μικροβιακή ανάπτυξη,
Μικροβιακή Βιοχημεία,
Μικροβιακά προϊόντα,
Ταχείες μέθοδοι ποιοτικού και ποσοτικού προσδιορισμού των μικροοργανισμών.
Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου παρέχεται και η αντίστοιχη εργαστηριακή άσκηση (συνολικά 14 εργαστηριακές ασκήσεις) ώστε να διευκολύνεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών στο αντικείμενο. Επομένως, το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη διδακτική ενότητα θεωρίας και εργαστηρίου για να καλύψει τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις ενός προπτυχιακού μαθήματος στην Βιομηχανική Μικροβιολογία.
Συγγραφείς
Σπηλιώτης Βασίλειος
Ο Σπηλιώτης Βασίλειος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 25 Ιανουαρίου του 1956. Απεφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή το 1974. Την ίδια χρονιά πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις ...
περισσότερα
Μπατρίνου Ανθιμία
Η Μπατρίνου Ανθιμία απεφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ), τμήμα Βιολογίας (1988) και κατέχει MSc στην Βιοτεχνολογία (απονεμήθηκε με άριστα, Imperial College, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, 1989), ...
περισσότερα
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές της Βιοτεχνολογίας, της Μικροβιολογίας και της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων και ο στόχος του είναι να παρέχει στον αναγνώστη τις βάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές του μικροβιακού μεταβολισμού και των διαφόρων παραδοσιακών και νέων εφαρμογών των μικροοργανισμών σε βιομηχανικές διεργασίες και ζυμώσεις κυρίως στην Βιομηχανία Τροφίμων.
Το περιεχόμενο χωρίζεται σε τέσσερεις ενότητες:
Μικροβιακή ανάπτυξη,
Μικροβιακή Βιοχημεία,
Μικροβιακά προϊόντα,
Ταχείες μέθοδοι ποιοτικού και ποσοτικού προσδιορισμού των μικροοργανισμών.
Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου παρέχεται και η αντίστοιχη εργαστηριακή άσκηση (συνολικά 14 εργαστηριακές ασκήσεις) ώστε να διευκολύνεται η πρακτική άσκηση των φοιτητών στο αντικείμενο. Επομένως, το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη διδακτική ενότητα θεωρίας και εργαστηρίου για να καλύψει τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις ενός προπτυχιακού μαθήματος στην Βιομηχανική Μικροβιολογία.
Συγγραφείς
Σπηλιώτης Βασίλειος
Ο Σπηλιώτης Βασίλειος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 25 Ιανουαρίου του 1956. Απεφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή το 1974. Την ίδια χρονιά πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις ...
περισσότερα
Μπατρίνου Ανθιμία
Η Μπατρίνου Ανθιμία απεφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΕΚΠΑ), τμήμα Βιολογίας (1988) και κατέχει MSc στην Βιοτεχνολογία (απονεμήθηκε με άριστα, Imperial College, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, 1989), ...
περισσότερα
Κριτικές
Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις